Personalizarea tratamentului psihiatric prin utilizarea Testului genetic GENOMIND PROFESSIONAL PGX®
Pentru că ne dorim îmbunătățirea vietii clientilor nostri, am inceput un parteneriat/o colaborare in vederea personalizarii medicatiei psihiatrie, prin efectuarea de teste genetice. Aceste teste sunt folosite pentru optimizarea tratamentului, fiind recomandate in special in acele situatii in care pacientii au incercat multiple scheme de tratament. Desi exista foarte multe tratamente eficiente pentru afectiunile psihice, gasirea celui mai bun tratament pentru fiecare individ poate dura uneori mai mult timp si poate insemna schimbarea mai multor scheme de tratament. Utilizand testarea genetice, medicul poate afla care este cea mai potrivita medicatie, care medicamente ar fi recomandat a fi evitate, precum si impactul unora dintre comportamentele noastre asupra starii de sanatate sau asupra medicatiei ( de exemplu, fumatul, cafeaua, sportul). Prin urmare, testarea genetica poate fi utila chiar si la prima initiere a tratamentului, asigurand prescrierea din start a tratamentului cel mai potrivit pacientului, scutind pacientul de potentiale dezamagiri care sa duca la intreruperea tratamentului.

Ce este testarea genetica?

Testul genetic GENOMIND PROFESSIONAL PGX® este unul dintre cele mai complexe teste de acest gen la momentul actual si analizeaza genele-cheie care afecteaza modul in care reactioneaza organismul la medicamente. Acest test se realizeaza prin tehnologia Real Time PCR TaqMan si are sensibilitate si specificitate mai mare de 99%.

Cum decurge testarea genetica?

Personalul specializat pentru recoltarea probelor va introduceți doua betisoare in gura pacientului și va recolta probe de pe peretii interiori ai obrajilor, sub buza inferioară și superioară. Aceste probe vor fi trimise la laborator, iar la primirea rezultatelor va avea loc o noua intalnire cu medicul curant care va va explica rezultatele si integrarea lor in planul dvs terapeutic.

Ce trebuie dvs sa faceti?

Astfel pacientul trebuie sa fie informat sa nu fumati, sa nu mancati, sa nu mestecati guma, sa nu consumati niciun fel de bauturi și sa nu va spalati pe dinti cu cel putin o ora inainte de recoltarea probelor. De asemenea, nu purtati ruj pe buze in ziua recoltarii probelor. Inainte de recoltare, conform instructiunilor din kit, se clateste foarte bine gura cu apa .

Cum vom utiliza aceste informatiile obtinute?

Informatiile obtinute in urma testarii vor fi integrate intr-un profil genetic care va tine cont de particularitatile fiecarui individ (mediu, alte afectiuni, comportamente specifice, alte tratamente urmate). Din analiza acestui profil, medicul poate identifica tratamentul eficient in cazul afectiunii pacientului, precum si medicatia cu cele mai multe/ probabile efecte adverse, interactiunile intre diverse medicamente, interactiunile intre medicamente si diverse comportamente si intre diverse comportamente si anumite simptome ale afectiunilor dvs. Examinarea profilului genetic sprijina medicul in elaborarea unui tratament personalizat fiecarui caz in parte.