Dr. Laura Catană

Doctor specialist psihiatru

Dr Laura Catană s-a născut într-o zi de sărbătoare, 8 noiembrie 1971, într-o familie de intelectuali din Sebeș. Mama, profesoară, a învățat-o dragostea de cunoaștere și darul special al transmiterii cunoștințelor și altor semeni. Tată, neuropsihiatru, a inițiat-o încă de mică în tainele minții umane și i-a călăuzit pașii nu doar ca unui copil, ci și că unui tânăr invatatacel în artă și știință sufletului.

A urmat școala generală și liceul în Sebeș și Facultatea de Medicină Cluj Napoca, promoția 1998, an în care își începe și rezidențiatul în psihiatrie.  Apoi, după finalizarea acestuia, își începe cariera de medic specialist psihiatru la Spitalul Municipal Sebeș, secția Psihiatrie (Petrești).

Dr. Laura Catană a căutat întotdeauna să se îngrijească de pacienții săi într-un mod holistic, vindecarea sau ameliorarea tulburărilor psihice traducându-se în fapt prin grija deosebită și meticuloasă acordată minții, trupului și spiritului.

Având o pasiune pentru frumos, dr. Laura Catană a căutat să facă toate acestea într-o ambianță cât mai confortabilă, un mediu primitor cu o atmosferă de familie, un cămin călduros care să vindece toate rănile sufletești ale celor în suferință. Astfel, animată de dorința și credința că întotdeauna se poate face mai mult pentru psihiatria românească, în anul 2010  deschide Centrul Medical Laura Catană, primul spital privat de psihiatrie deschis în Ardeal și printre primele deschise în țară.

În pofida tuturor descurajarilor primite din jur, dr. Laura Catană nu a încetat nici un moment să creadă în visul de-o viață, cel al psihiatriei frumoase și, înțelegând că orice lucru măreț se plătește cu sacrificii, în anul 2015 a părăsit secția de Psihiatrie din Petrești a Spitalului Municipal Sebeș și de atunci s-a dedicat în totalitate Centrului Medical Laura Catană,  transformându-l într-un centru medical care ne învață că spațiul medical românesc poate fi performant și confortabil, modern și cochet și că boala psihică nu înseamnă doar grații și izolare ci poate însemna și rafinament științific și regăsire sufletească.

Site-ul www.doctor-psi.ro foloseste cookies. In cazul in care continuati sa accesati acest site sunteti de acord cu politica de utilizare cookies.

Top